Het eetbare bord

Lilitouch servies is 100% plantaardig. Nee, niet disposable maar reusable. Samen met het Biopolymeer-Applicatie Centrum van de hogeschool Avans in Tilburg, hebben zij een nederlandse factsheet opgesteld. Lilitouch verkopen wij nu sinds een jaar aan enthousiaste klanten, van zorgcentra tot ziekenhuizen. Het wordt geproduceerd in zuid Frankrijk en de grondstoffen, vezels van mais en tarwe komen uit de streek bij de Pyreneeën. Support local!

Samen met onze relaties beoordelen we aan de hand van de checklist assortiment hoe we kunnen bijdrage aan circulaire handelen. Wat doe je met een disposable koffiebeker. Bijvoorbeeld inzetten op de Go-to beker van mono kunststof SAN die je kan inleveren zodat de fabrikant er weer grondstof voor een nieuwe mok van kan maken. En ook onze foodbox 'Break-Out Take-Out' i.p.v. disposables.

Wij ruilen graag uw RVS isoleerkannen, die we weer inleveren bij een recycle bedrijf voor het omsmelten. Het geld wat we ervoor krijgen gaat naar World Vision voor training van vrouwen om met lokale grondstoffen energie zuinige ovens te bouwen

Begin dit jaar hebben we ook samen met bestek leverancier Amefa een recycling programma opgezet. Het oude bestek nemen we retour en wordt door een recyclebedrijf verwerkt tot grondstof voor nieuwe rvs-producten.

In opdracht van AKB.nl hebben de Rijksuniversiteit Groningen en Het Groene Brein, een onderzoek gedaan naar de acceptatie van circulair consumeren. Aan de online enquête deden iets meer dan driehonderd Nederlanders mee. Ruim driekwart van hen geeft aan dat bijdragen aan een circulaire economie in overeenstemming is met de eigen principes. 77 procent zegt het onderwerp betekenisvol te vinden en 83 procent geeft aan dat een circulaire economie past bij wat hij of zij belangrijk vindt. Bekijk het interview met de onderzoeker.

AKB.nl is mede initiatief ondertekenaar van de Green Recovery Statement. Met het statement pleit het Nederlands bedrijfsleven voor een duurzaam herstel van de economie na de coronacrisis.

Bekijk de video hoe AKB.nl en Indomo circulair denken omzetten in handelen: