Applaus

AKB.nl en Indomo zijn ongelofelijk trots op al die duizenden zorgmedewerkers in ons land die zich tijdens deze coronacrisis keihard inzetten voor hun zieke medemens. Aan de frontlinie van de crisis strijden zij, met gevaar voor eigen gezondheid.

Dat zij, zich bewust van deze gevaren en consequenties, toch onverwijld blijven knokken vóór ons en tégen het virus, vinden wij van heldhaftigheid getuigen. Deze mensen draaien overuren. Lichamelijk en emotioneel wordt op hen een zwaar beroep gedaan. Ze moeten creatief zijn met tijd en ruimte, terwijl thuis de boel ook draaiend gehouden moet worden. Ze moeten angstige mensen geruststellen. Continu alert zijn. Tienduizend keer dezelfde vragen beantwoorden. Au moment suprême rennen, vliegen, beademen. Zich voortdurend op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen. Overleggen met collega’s. De werkwijze veranderen omdat de situatie kantelt. Af en toe opgelucht ademhalen als een patiënt geneest. Soms gefrustreerd toekijken hoe ondanks alle inzet die ene patiënt het niet redt. En die andere ook niet.

Met een beetje pech staan ze ’s avonds in de supermarkt voor lege schappen. Ze hebben honger. Maar: pasta op, rijst op, sauzen op, brood op, alles op. Ze hebben hoofdpijn. Maar: paracetamol op. Ze hebben de hele dag geen zonnestraal gezien. Maar: vitamine D op.

Laten we blijven klappen. Want deze mensen doen verschrikkelijk belangrijk werk. Ze doen wat op dit moment van hen gevraagd wordt. Maar vooral: zoveel meer dan dat.

Wij van AKB.nl en Indomo doen het bij dezen. Kijk, hier staat het geschreven:

APPLAUS

Applaus voor alle zorgverleners, op welke plek ze ook werken. Het blijft hier staan, zolang zij heldhaftig tegen het virus strijden. Zolang ze heldhaftig voor onze gezondheid strijden. Zolang ze heldhaftig het belang van het Nederlandse volk laten prevaleren boven hun eigen belangen.

Wij, van AKB.nl en Indomo, zijn ongelofelijk trots. Wij wensen zorgmedewerkers in ons land energie, wijsheid, uithoudingsvermogen, creativiteit en heel veel liefde toe.

Kirsten, Alice, Meta, Sandra, Sylvia, Ria, Henriette, Eldert, Jeroen, Carlo, Berry, Wim, Gert-Jan, Nando, Sander, Jeroen en Jos