Break-Out Take-Out - Safe To Go

Met de introductie van het concept Break-Out Take-Out en Safe To Go, willen wij bijdragen aan het verminderen van de afvalberg, door een reusable box, bowls, bekers en een circulair proces. De ‘Break-Out Take-Out’ foodbox de mogelijkheid voor de cateraar, restaurant of organisatie om deze van een eigen branding te voorzien en via de QR code een virtuele boodschap mee te geven.

De foodbox, bowls en bekers zijn gemaakt van de herbruikbare kunststof SAN, BFA vrij, voedselveilig en vaatwasmachine bestendig. De foodbox wordt gecompleteerd met een zwart afsluitbare deksel van TPE, die zich gemakkelijk laat plaatsen en afnemen.

Doordat de foodbox, bowls en bekers gemaakt zijn van een mono herbruikbare kunststof, kan deze weer dienen als grondstof voor nieuwe artikelen. Samen met de fabrikant hebben we een circulair proces gerealiseerd, waarbij wij de afgeschreven foodboxen retour nemen, deze retourneren naar de fabrikant, die vervolgens zorg draagt voor vermaling en hergebruik van de kunststof in hun producten. Kortom kunststof wordt door circulair handelen grondstof.

Stappenplan Break-Out Take-Out en Safe To Go concept:

Stap 1 Stap 2 Stap 3
stap1.jpg stap2.jpg stap3.jpg
Stap 4 Stap 5 Stap 6
stap4.jpg stap5.jpg stap6.jpg

Stap 1 Bestel bij een servicebuffet, via een app of telefoon een lunch of diner. De maaltijd wordt terplekke uitgeserveert in de foodbox en gebracht of opgehaald.

Stap 2 Geniet van een salade lunch op de werkplek en scan eventueel de boodschap via de QR code.

Stap 3 Neem de foodbox mee naar buiten en geniet van de maaltijd en de buitenlucht ter ontspanning!

Stap 4 Lever de foodbox in bij het afgiftepunt voor hergebruik.

Stap 5 De foodbox is vaatwasmachine bestendig, en weer gereed voor de volgende uitgifte

Stap 6 Wanneer de foodbox afgeschreven is, retourneer deze naar AKB.nl. Wij zorgen samen met de fabrikant voor hergebruik als grondstof voor nieuwe foodboxen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de foodbox Break-Out Take-Out, zoals het opzetten van een statiegeld systeem, neem dan via onderstaand formulier contact op met Jeroen Schoorlemmer, commercieel directeur.