Keten duurzaamheid

Als eerste in de branche heeft AKB met één van haar grootste leveranciers, Seltmann in Weiden, een ketenafspraak gemaakt inzake Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. De directies van beide ondernemingen hebben dit vastgelegd in een “Supplierchain Code of Conduct”.

Het is een doelstelling van de overheid om 100% duurzaam in te kopen. AKB gaat daarom met haar belangrijkste leveranciers afspraken maken omtrent duurzaamheid. AKB is zelf een CO2 neutrale organisatie en voldoet als zodanig reeds aan de door de overheid gestelde criteria.

Om voor onze relaties duidelijkheid te verkrijgen inzake duurzaamheid van ons assortiment, hebben wij als eerste de directie van Christian Seltmann te Weiden bereid bevonden om een “Supplierchain Code of Conduct” te tekenen. In deze code zijn afspraken gemaakt inzake People (VN en ILO, kinderarbeid, discriminatie en werkcondities), Planet (milieu), Profit (continuïteit) en uitwerking inzake implementatie en verificatie van de afspraken.


De heren Weiherer, directie Seltmann en Den Hengst, directeur AKB tekenden de code.

Seltmann is de grootste zelfstandige porseleinfabriek in Duitsland. Het eigendom ligt reeds 100 jaar bij de familie Seltmann. Seltmann maakt porseleinen serviezen voor de consumenten en hotelporselein voor restaurants, hotels en bedrijven. Daarnaast is zij de grootste leverancier van systeemporselein in Europa voor de institutionele markt.

AKB is daarom verheugd om als grootste leverancier van Seltmann in Nederland, de eerste keten afspraak inzake duurzaamheid met Seltmann te hebben getekend. Onze relaties kunnen hiermee inspelen op het overheidsbeleid om 100% duurzaam in te kopen.

 

Bekijk hier het getekende document

 

  Bekijk hier de inhoud van "Be Green"